Poollivräddarutbildning för BF17

IMG_6468

Veckan innan påsklov, och det var dags för delar av BF17 att utbilda sig till poollivräddare!

För första gången på BF Sannarpsgymnasiet så startade de elever i årskurs 2 som anmält intresse en utbildning till poollivräddare. Med vår specialpedagog (samt expert inom ämnet) Louise och lärare Malins hjälp fick eleverna prova på olika tester, t.ex. att (utan användning av simglasögon) kunna plocka upp ett föremål från botten vid 2 meters djup samt att kunna dyka ner i vattnet från en startpall. De utbildades även i bl.a. första hjälpen och livräddning.

När utbildningen är färdig så kan eleverna få anställning som poollivräddare, och arbeta vid ett inomhusbad eller vid ett utomhusbad med att skapa en säkrare miljö för badgästerna. Ännu en möjlighet till sommarjobb eller anställning efter studenten alltså, härligt!

Läs gärna mer om utbildningen på: https://svenskalivraddningssallskapet.se/utbildningar/poollivraddare

IMG_6457

IMG_6460

IMG_6459

IMG_6456

Written by