Temavecka BF, dag 1 – Avslutning ”Möte med kultur”

IMG_6462

På Barn- och fritidsprogrammet har vi varje år en temavecka för årsk 1 och årsk 2, schemabrytande från alla vanliga lektioner och istället dagar fyllda med just det som är speciellt för BF! Detta år hade vi temavecka fyra dagar innan påsklovet, med tema ”Trygghet, hälsa och välbefinnande”.

Vi började veckan med olika värderingsövningar för BF18 medan BF17 förberedde eftermiddagens stora final på projektet Möte med kultur på NollTreFem.

Möte med Kultur är ett samarbete mellan BF, Språkintro på Sannarp samt NollTreFem. Projektet sträcker sig över ett halvår med först en kick-off, ett antal träffar på NollTreFem samt avslutningsredovisning. Eleverna får först prova på olika konstformer, och delas sedan efter intresse in i grupper där BF-elever och Språkintro-elever blandas. De olika grupperna genomför ett projekt som de sedan redovisar för klasskompisar, ettorna på BF samt personal.

035 skapande (2)

035 skapande 4

035 skapandeGruppen Skapande fick bland annat designa sina egna skor efter teman, måla en vägg nere i NollTreFems källare samt prova på graffiti.

 

035 drama 2

035 film

Gruppen Drama har fått testa på olika uppvärmningar och dramaövningar. Efter ett tag slogs de ihop med gruppen Film, och tillsammans gjorde de filmer – skrev manus, skådespelade, spelade in och klippte ihop.

 

035 studio 2

035 studio 3

Gruppen Studio hade provat att lägga på musik på tyst film samt gjort musik.

 

035 dans

Och gruppen Dans fick prova på både balett, modern dans och arabisk dans. De hade dessutom koreograferat ihop en egen dans som gruppen framförde på avslutningen!

 

Tack för en jättefin redovisning!

 

Written by