Barn- och Fritidsprogrammet uppmärksammar ”Barnrättsveckan”

ladda ned

Förra veckan var det Barnrättsveckan, som uppmärksammades i Halmstad på flera olika sätt. ”Med fokus på barn och ungas rättigheter fylls en vecka med aktiviteter, föreläsningar, workshops och utställningar – för både barn och vuxna.” (från Halmstad kommuns hemsida ) Syftet var dels att uppmärksamma barn och ungas rättigheter såklart, men också att rusta kommunen för att barnkonventionen ska bli lag 2020. Som klippt och skuret för Barn- och Fritidsprogrammet ju!

Våra ettor, BF19A och BF19B, deltog under onsdagen på en föreläsning av organisationen Maskrosbarn på NollTreFem. Maskrosbarn jobbar för barn som har föräldrar som mår psykiskt dåligt och/eller missbrukar. Syftet med föreläsningen var att ge kunskap om hur man kan stötta de i Sverige 500 000 barn och unga som lever med detta, och ofta även med våld i hemmet. Therése Jarland och Denise Madsen startade organisationen som ett gymnasiearbete (som alla gymnasielever gör i årskurs 3) – riktigt inspirerande!

Dagen fortsatte i Barnrättsveckans tecken. På eftermiddagen så fick våra treor BF17, som valt pedagogisk inriktning, åka till Kärnhuset för att lyssna på en föreläsning om Ritprat.

Dag 1 (1)

Dag 1 (3)

Dag 1 (2)

 

På torsdagen fick BF17-pedagogisk inriktning åter lyssna på föreläsning i Kärnhuset, denna gång om barnombud.

Dag 2 (1)

Dag 2 (2)

Written by