BF19 lyssnar på ”Förr eller senare känner du igen dig”

IMG_6960

I årskurs 1 på Barn- och Fritidsprogrammet så läser eleverna kursen Hälsopedagogik. Kursen tar upp ämnen som träning, kost, stress, sömn, relationer och allt annat som gör att vi människor kan må bättre eller sämre. Just nu gör eleverna på BF ett arbete som kallas Hälsohjulet som det arbetas med i både Hälsopedagogik och svenskan. I arbetsområdet får eleverna både läsa om hur man uppnår bästa möjliga hälsa men också fundera kring sin egna – Vad gör jag redan nu bra? Vad kan jag göra bättre? Hur?

Som en del av detta arbete så deltog både BF19A och BF19A i en eftermiddag med tema psykisk ohälsa på Stadsbiblioteket, ett arrangemang som tillhör de halländska bibliotekens projekt ”Psyklyftet”. Eftermiddagen började med en föreläsning av Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg, vars podd ”Ångestpodden” får hundratusentals lyssningar varje månad. Tjejerna berättade med humor, allvar och stor igenkänning om sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa – både om den egna och om att vara kompisen till någon drabbad. Ämnen som panikångest, sociala medier, ätstörningar och bekräftelsebehov gjorde att eleverna satt fängslade! Eftermiddagen fortsatte med en scen ur Stureelevernas teater ”Huvudverk”. Eleverna blev sedan indelade i olika diskussionsgrupper där de fick prata om det de sett tillsammans med kommunpolitiker härifrån Halmstad. En väldigt lyckad eftermiddag som BF-ettorna kan få stor glädje av både privat, i skolarbetet Hälsohjulet och på framtida arbetsplatser!

IMG_6962

IMG_6961

Ni kan läsa mer om föreläsningen här:

https://www.regionhalland.se/kulturarrangemang/angestpodden-forr-eller-senare-kanner-du-igen-dig-2/

samt lyssna på Ångestpodden här:

https://poddtoppen.se/podcast/959699825/angestpodden

Written by