Inspiration av Kristina Digman

Vi har studerat om en författare vid namn Kristina Digman som illustrerat böcker för barn och ungdomar. Vi har fått inspiration från hennes böcker, bl.a. Floras naturpysslor. Eleverna har varit utomhus i närmiljön runt skolan och letat material som kottar, löv och pinnar. Detta material tog vi med oss in i klassrummet där vi med färg, pensel och lite trådar tillverkade en mobil med fiskar. Vi återanvände gammalt pappmaterial och skapade en vacker tavla. För att dela med oss av vår inspiration har eleverna ställt ut sina konstverk på Sannarpsgymnasiets bibliotek, där alla elever och personal kunnat beskåda konsten som prytt dess fönster. För att fördjupa vår kunskap tog vi oss en utflykt till Laholms teckningsmuseum och inspekterade Kristina Digmans utställning. Vi tittade på alla fina tavlor, på de olika konstverken, gick in i spöktältet och läste hennes böcker i myshörnan. Det var ett uppskattat moment i undervisningen. 🙂📚🌿🖌🍂👌

 

 

imageimageimageimageimage

Written by