Idrottens dag 2017

Rasmus testar.

Idag har vi haft Idrottens dag på Sannarp. Årkurs 9-elever fick chansen att träna med våra olika grupper på våra idrottsutbildningar – fotboll, handboll, simning och Crosstraining. Det var även intervjuer för dem som söker till Nationell Idrottsutbildning.

På Crosstrainingen fick besökarna prova på övningar som är typiska för det man utövar när man går utbildningen. Övningarna syftar till att träna koordination, styrka, smidighet, balans, kondition och spänst – egenskaper egentligen alla idrottare behöver.

Linn kommer från Skene. Hon utövar idrotterna brottning och Cheerleading. Hon tycker att konceptet verkar passa henne och funderar på att söka till idrottsutbildningen tillsammans med samhällsvetenskapsprogrammet.

Hannes går på Wallbergsskolan. Även han tycker att upplägget passar honom i hans träning i judo. Han vill gå naturvetenskapsprogrammet.

Från Söndrumsskolan kom Rasmus. Han spelar både fotboll och går på gym. Hans alternativ är ju att välja fotbollsinriktningen, men han funderar på att ändå ta crosstraining eftersom det ger en bra helhetsgrund. Han vill gå samhällsvetenskapsprogrammets beteendeinriktning.

Tack, alla besökare, för att ni kom och hoppas vi ses snart igen!

Tränaren Peter pratar med Matilda om hur hon kan instruera besökarna.
Tränaren Peter pratar med Matilda om hur hon kan instruera besökarna.

SONY DSC

Hannes, till höger, håller på med judo.
Hannes, till höger, håller på med judo.
Hannah visar hur man ska göra.
Hannah visar hur man ska göra.
Svår balansövning.
Svår balansövning.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Peter beskriver upplägget på Crosstrainingsutbildningen.
Peter beskriver upplägget på Crosstrainingsutbildningen.
Hannah visar. Elsa, Julia och Felicia förklarar.
Hannah visar. Elsa, Julia och Felicia förklarar.
Linn till vänster är intresserad av att söka.
Linn till vänster är intresserad av att söka.
Rasmus testar.
Rasmus testar.

SONY DSC

Written by