Insprierande workshop med Filip Lidbeck

Filip Lidbeck. Bild från gymnastik.se

Idag besökte landslagsgymnasten Filip Lidbeck sin gamla skola för en inspirerande workshop för elever som går inriktningen Crosstraining. Även Filip gick den idrottsutbildningen när han gick på Sannarp. Filip var inbjuden av sin före detta lärare Peter Bengtsson, som är tränare för gruppen. De crosstrainingseleverna som deltog i workshopen är aktiva inom en mängd olika idrotter.

– Jäklar så stark han är, var kommentaren från deltagarna efter Filip hade visat upp några övningar som även deltagarna fick prova.

– Det ser så himla lätt ut när de går upp i ringarna, men när man provar själv så fattar man vilken styrka som krävs.

Våra elever tyckte att det var kul, intressant och inspirerande. Filip beskrev testerna som görs av landslagsgymnasterna, om hur de klättrar i rep utan att använda benen, olika ringövningar och kravet på spikrak kropp. Det imponerade!

– Helt sjuka grejer!

Filips sätt att värma upp precis hela kroppen inför träning, och olika stretchövningar, var också något som eleverna tog med sig och inspirerades av.

Tack för att du kom, Filip! Här kan du läsa vårt inlägg om Filip när han gick här på skolan, skrivet för snart två år sedan.

Några av deltagarna på Filips workshop.
Några av deltagarna på Filips workshop.
Filip Lidbeck. Bild från gymnastik.se
Filip Lidbeck. Bild från gymnastik.se

 

Written by