Om Sannarpsgymnasiet

student 2016

Sannarpsgymnasiet är skolan med hjärta och hjärna. Vi tror på dig! Vår engagerade och kunniga personal samarbetar för att du ska känna dig trygg och få en riktigt bra utbildning. Trots att skolan är stor är det lugnt och trivsamt. Här får du ro att göra ditt bästa. Skolan är byggd i ett plan och därför har du alltid nära till dina lärare. Salarna är utrustade med modern teknik och vi har ett genomtänkt och strukturerat arbetssätt.

En internationell skola

Det finns många sätt att uppleva världen genom Sannarp. Med vår europaprofil – Sannarp Europa – får du chans att läsa en termin i London, Paris eller Madrid. På det internationella programmet International Baccalaureate är all undervisning på engelska. Sannarp har också kulturutbyten med skolor i Europa och Afrika. Dessutom är vi en certifierad FN-skola och varje år anordnar vi FN-rollspel.

Idrottsgymnasium

På Sannarp finns en väl utvecklad idrottsmiljö. Vi har tillgång till de bästa idrottsarenorna i Halmstad, såsom Halmstad Arena och Sannarps idrottsområde. Hos oss kan du kombinera dina studier med den idrott du håller på med. Antingen går du idrottsprofil, och då kan du utöva vilken idrott som helst, eller så går du Nationell Idrottsutbildning, NIU. NIU erbjuder vi i handboll, fotboll och simning. Idrott på Sannarp ger dig möjlighet till individuell utveckling i just din idrott.

Skolan med hjärta och hjärna

På Sannarp är vi måna om våra elever och försöker hjälpa just dig på vägen mot dina mål. Våra elever trivs och många uttrycker att de verkligen känner sig ”som hemma” i vår fina skolan. På Sannarp är alla välkomna. Välkommen du också.