Har du koll på årets hösttrender?

/
Stick ut rejält i vardagen och få allas blickar att vändas mot dig av häpnad

Det allra hetaste just nu är rutor! Rutor i alla dess slag, ginghamrutor, skotskrutigt eller andra typer av rutor. Rutor syns inte bara ute på stan eller i andra sammanhang utan även här på skolan. Har du inte lagt märke till allt rutigt som finns bara några meter ifrån dig. Jag pratar givetvis om den rutiga jackan som har gjort comeback nu till hösten. Den är extra populär bland tjejer i framförallt färgerna, grön, röd och blå. Givetvis är det inte bara den rutiga jackan som blivit en modefluga på nytt utan det har tillkommit massa nya grejer. Detta vill du inte missa, vem vill inte hänga med i modet?

Ett modesamhälle i det undermedvetna

Mode betyder mycket för många och är något som ligger i tiden generation efter generation. Modet ändras och begäret växer efter det nya. Exempelvis i början av 1900-talet skulle kvinnor ha på sig långa klänningar med korsett och pampiga hattar. Blickar vi tillbaka till 1970-talet gällde mönster, färger och hippiekulturen. Början av 2000-talet visade serien Gossip Girl diadem på den fagra och omtalade Blair Waldorf. Detta blev en succe, plötsligt skulle alla tjejer ha diadem och helst så breda som möjligt. Eller kommer du ihåg asymmetrin i klädseln eller den skrynkliga klänningen. Bara några år tillbaka kan vi se trender som känns som uråldriga och som får oss själva att känna oss gamla. Exempelvis off-shoulder toppen 2016 och den romantiska spetsen, spets i alla dess former. 

Det hetaste i år är svart på svart toppat med rött läppstift! vad tycker du?

Höstens outfit för damerna

Tänk dig en varm höstdag. Du vill vara extra chic ute på stan och få allas blickar att vändas mot dig fulla med avundsjuka och beundran. Om så är fallet har jag den perfekta outfiten som kommer ta alla i din närhet med storm. Vad sägs om ett par svarta skinnbyxor, en elegant svart blus och ett par svarta lårhöga stövlar? För att piffa till looken lägger du till ett par lysande röda läppar. Sedan är du redo att ta dig an dagens utmaningar. Det är bevisat att en fräsig outfit boostar ditt självförtroende och kan få dig att känna dig oslagbar. Den här otroliga outfiten kan du lyxa till ytterligare. Kedjor är mycket populärt nu. Att ha stora kedjor kan få den här looken till en helt ny nivå. Varför inte lägga på extra på extra. 

En dröm som skulle gå i uppfyllelse måste vara att få modemedvetna att tappa fotfästet av att se dig gå förbi med höstens trender från topp till tå. Mode tycker jag ska kosta, vill man vara fin får man lida pin. Att känna sig på topp och ge sin självkänsla en kick handlar givetvis inte om det yttre men det är en bra bit på vägen. En bra självkänsla i kombination med en spraklande personlighet kan få dig att gå från 0 till 100 inom loppet av en timme. 

Vem blir inte så här glad när jackornas jacka sitter på som en smäck?

Gå ut och se dig omkring

Mitt tips till dig är att bege dig ut nu på en gång och absorbera alla nya trender som går att upptäcka vart du än befinner dig någonstans. Nu har vi kikat lite på trender för kvinnor hösten 2020. Givetvis kommer här också tas upp killtrenderna för i år. De är minst lika många som för tjejerna och minst lika spännande. 

Killar, hör här!

För killarna i år gäller mycket djurmönster och pastell. Det första man möjligtvis kommer att tänka på är att pastell är ljust och hör mer våren till. Jag tänker att pastell alltid funkar, i alla lägen. Med pastellfärger kan du mixa långa svarta rockar från Barbour eller dunvästar så att looken höjs upp mot skyarna. Visst vill ni killar lika gärna som tjejer få folk att häpna av just ert klädval. Eller varför inte löpa linan ut köra på denim på denim med ett par häftiga sneakers till. Detta innebär kort och gott jeans på jeans vilket kan låta underligt men kommer göra succe. Det är på så vis stora modeflugor uppstår. Att ta något på måfå och kombinera med det första du kommer på. Helt nya kreationer uppstår och folk får något nytt att sträva efter.  

För festligare event kan det vara passande att ta på en snygg och fräsch kostym kvällen till ära. Ibland kan det bästa vara att hålla det så simpelt som möjligt, men detta beror givetvis på situationen. Till hösten kommer alltid tjockare material på kostymerna som göra att du kan hålla dig varm och stilig på samma gång. Materialen som blir populärt att använda igen är flanell och tjockare tweedtyger. Detta kommer tillbaka även till hösten 2020 där många snygga kostymer syns i herrkollektionen. Varför ändra på ett vinnande koncept? 

Vad du inte får missa!

Själv  äger jag en grönrutig jacka och tycker den är det bästa köpet jag gjort på länge. Som ni kan se på bilden ovan kompletterar jackan underbart till en lite mer simpel outfit. Jag brukar matcha jackan med mom jeans och en vit t-shirt. Här kommer en liten parentes. För er som inte vet är mom jeans större i modellen, de går antingen rakt ner eller utåt vid ankeln. Om de svänger utåt vid ankeln bär de namnet ”bootcut jeans”. Det jag verkligen vill säga dig är att köpa den här jackan för du kommer inte att ångra ditt val.

De stora trenderna för män och kvinnor sammanfattat

Kvinnor: den rutiga jackan, helsvart outfit med rött läppstift och så mycket glitter som det bara går.

Män: djurmönster och pastellfärger, långa svarta rockar och den klassiska kostymen som aldrig går ur modet för männen.

Slutklämmen

För att knyta ihop säcken tycker jag att ni alla ska hålla ögonen öppna på höstens stora trender och låta er inspireras. Vem vet din personliga stil kanske ändras till motsatsen. Det är alltid nyttigt att våga testa nytt eftersom det ger dig en chans till utveckling som person. Mode är så mycket mer än bara några random klädesplagg som du slänger på dig en vanlig morgon med sömngrus i ögonen. Mode handlar om perfektion och eftertanke. Varje plagg ska vara genomtänkt och planerat att sitta just där det sitter i den formen och texturen. Vår personliga klädstil visar vem vi är och speglar en del av oss själva för utomstående att se. Så tänk noga igenom ditt val av kläder innan du kastar dem på dig. 

Glittra som en stjärna oavsett när och var

Av: Emma Östman

Previous Story

Brännbart - i nytt, flamsäkert format

Next Story

Blottar omslaget hela handlingen?