När djävulen leder dig till Tinder…

/
Lusten. Den hetaste av alla de 7 dödssynderna som ger dig en biljett till ett direktflyg ner till helvetet. Men vad tänker vi då på när vi hör ordet lust? Mångas svar är troligen dejtingappar. Appar tänkta för att hitta “den sanna kärleken”. Men riktigt så slutar det inte alltid… Här vidare-berättar jag tre historier från människor som istället för kärlek fick en helt annan historia som följd.

*personerna har valt att förbli anonyma, därav har de fått nya namn*

Story 1

Theos kompis Colin ska träffa en väldigt biffig och äldre kille i 25-års åldern från appen Grindr. De ska träffas hemma hos Colin och detta ska ske i hemlighet på kvällen. Föräldrarna ska INTE få reda på detta. 

Ni vet sådana källarfönster som sitter längst ner på hus och som är relativt avlånga och smala? Jo, planen är att Colin och killen ska klättra in till Colins rum genom just ett sådant källarfönster.

Colin klättrar in och klarar det fint och smidigt men för den biffiga killen sker ett film moment som i Big Hero 6 när Baymax inte kan klämma sig in genom ett smalt fönster. Då killen inte har samma funktion som Baymax, att kunna släppa ut luft när det blir för trångt, blir det en lång tids krånglande, ålande och kravlande.

Till slut kommer han in. Träffen kan äntligen börja. Eller, det är iallafall vad de tror… Hela proceduren har skapat en del oljud som har lett till att Colins pappa har begett sig ner till källaren och upptäckt killarna. Det som inte fick hända, hände. 

Efter denna händelsen har Colins pappa monterat larm på källarfönsterna. Här blir det garanterat inga fler nattliga besök…

Story 2

Emilia har länge haft otur i kärleken, men just på denna Tinderdejten känns det för första gången som att detta kan leda till en potentiell relation. Killen hon ska träffa är lite äldre, ska snart flytta hemifrån och har egen bil. Han bor en bit bort, i Klippan, ett litet samhälle utanför Helsingborg och Emilia beger sig dit med tåg. Planen är att killen ska hämta henne på stationen och att de ska vara i hans lägenhet där han bor med sin familj. Där ska de spela på PS4, kanske kolla film och sen laga mat. 

Väl på tåget känner Emilia sig riktigt nervös ju närmare slutdestinationen hon kommer men innan hon vet ordet av så är hon framme. De är båda intresserade av bilar så när hon går av tåget ser hon genast hans BMW vid stationen och känner igen hans ansikte bakom ratten. Han ser precis ut som på sina Tinder-bilder vilket innebär att hon inte har blivit catfished. En bra början iallafall! 

De kör mot hans lägenhet och på vägen dit får Emilia reda på att killen redan har flyttat hemifrån och har egen lägenhet i samma område som hans familj. De kommer alltså vara helt ensamma… Emilia blir lite extra nervös, men eftersom att killen har varit trevlig och snäll hittills känns det ändå bra. 

Väl framme i den fräscha lägenheten får hon en liten guidning och kort därefter sitter de på soffan och spelar PS4. Allt är frid och fröjd tills en fight av kittlande inleds och killens arm hamnar runt Emilia. Helt oskyldigt (än så länge). Båda börjar blir trötta på spelet och inleder istället filmtittandet. “Det här går ju fint!” Tänker Emilia som inte haft en “romantisk” dejt på flera år. Men det varar tyvärr inte länge efter att tanken slagit henne. Spänningen ökar och det romantiska har övergått till något annat. “Jaja” tänker Emilia. “Han ser iallafall väldigt bra ut och verkar har bra kropp så detta blir trevligt.” 

Men sen slår det henne. Som en slägga rätt i en stenvägg. Det. är. den. tiden. på. månaden. Nu blir det jobbigt då det redan har gått en bit på vägen. Ursäktande berättar Emilia statusuppdateringen för killen och det blir lite klassisk “awkward silence” till följd av andra händelser (som för barnvänlighetens skull inte ska nämnas.) 

Det har blivit dags för Emilia att bege sig hem och killen skjutsar henne till stationen. Väl hemma tänker hon att detta var en lyckad dejt fast utan romantisk utgång. 

Emilia och killen har träffats tre gånger efter detta tillfället med samma utgång alla tre gånger (bortsett från det röda inslaget) och Emilia har nu smått börjat ge upp hoppet på kärleken helt och hållet.

Dagens ungdomar i ett nötskal, am I right?

Story 3

Johanna ska på sin första Tinderdejt någonsin och har stämt träff med en kille vid restaurangen Humlan i Stockholm. Innan de ens har hunnit hälsa på varandra börjar regnet forsa ned och de blir tvungna att rusa ner till tunnelbanan för att inte bli dyngsura. Väl på tåget gör tunnelbanans höga oljud att de måste halvt skrika på varandra då de inte kan höra vad den andra säger. 

Killen är från Mongoliet och Johanna kan knappt förstå vad han säger, men trots detta så insisterar han att han absolut vill försöka prata svenska. Paniken börjar byggas upp hos Johanna och hon bestämmer sig därför att fråga vad hon tror är ett säkert kort, nämligen om han har någon ny låt att dela med sig av då de tidigare har delat musik med varandra. Men det säkra kortet visar sig vara motsatsen. Killen missförstår Johanna och tar istället fram en gammal låt. Inte nog med att de inte har hörlurar, han bjuder även på en ofrivillig konsert för Johanna och resten av tunnelbanans resenärer med livesång i hopp om ett Allsång på Skansen moment. Detta faller platt och Johanna som (förståeligt) inte har en aning om vad hon ska göra sitter bara där stum och försöker nynna med i melodin. 

När Allsång på Skansen väl upphört, är Johanna och killen framme vid sushi-restaurangen där de ska äta. Här jobbar dessutom killens kompis. Restaurangen är liten och det är bara Johanna, killen och kompisen där. De två killarna börjar snacka Mongoliska och killen förklarar lite senare för Johanna att kompisen tycker hon är fin och undrar om hon är killens flickvän. “Haha gulligt” säger hon halv besvärat och sen är det inte mer med den saken. 

Killen går och hämtar vatten efter att de båda har beställt sin mat. Kompisarna växlar ytterligare några ord på mongoliska och kommer tillbaka. Maten ankommer och plötsligt börjar bakgrundsmusiken i restaurangen långsamt dö ut och slutligen blir det helt tyst. Då plötsligt bryts tystnaden av att Victor Leksells låt Svag spelas i hela restaurangen, en låt som Johanna och killen båda tidigare har sagt att de tycker om. Allsång på Skansen är tillbaka… “Stelare stämning får man leta efter” tänker Johanna samtidigt som hon känner att hon vill sjunka genom jorden. 

Efter Allsång på Sushirestaurangen tar de varsin drink på ett annat ställe och snackar, men Johanna är så trött på det hela att hon struntar fullständigt i om han tidigare gått i kampsport eller att han har tre, fyra eller fem syskon. Precis som de flesta tjejer skulle ha gjort, som går på en dålig dejt, skriver Johanna till sin bästa kompis och ber henne ringa med en påhittad story som är bra nog för att Johanna ska kunna ursäkta sig för att gå.  

Det icke-blivande paret rör sig tillbaka mot tunnelbanan och ska säga hejdå och just som Johanna slappnar av och tänker att eländet är över så undrar killen vilket håll hon ska och insisterar att följa henne. Efter många om och men lyckas hon övertyga honom att det VERKLIGEN inte behövs. 

När de äntligen har skiljts åt så släpper killen inte taget. Varje gång han märker att deras samtal på sociala medier dör ut så börjar han fråga en massa konstiga frågor som vad Johannas mest irrationella rädsla är eller berätta vad han drömde om senast han sov. Det är uppenbart att killen har tappat kreativiteten och söker efter samtalsämnen på Google. Detta pågår i två dagar tills Johanna får nog, friendzonar honom och dagen efter tar bort hans snap. 

Någon relation blev det inte, men efter dejten är Johanna nu iallafall två konsertupplevelser rikare.

Kära läsare… Lust må vara trevligt men dejtingappar ska man vara försiktig med. Man vet aldrig vem som kan vara bakom bilderna eller vad historien efter dejten kommer bli. Swipea lugnt och var vaksamma där ute i dejtingapparnas och lustens heta värld. 
Previous Story

Jaja, vi ses i helvetet!

Next Story

Moderna dödssynder

Latest from Nummer 3

Håll i hatten!

Jag heter Bella Rosander och är en tjej på 18 år. Visst, jag vet vad du…

Jaja, vi ses i helvetet!

Frosseri. Frosseri. Frosseri. Det är en synd. Med dödsstraff. Och kan leda till “den eviga döden”.…