Moderna dödssynder

/

Jag har gjort en mindre undersökning med 20 deltagare för att ta reda på hur dem anser Sverige ska bemöta IS återvändare. Undersökningen har jag gjort med koppling till moderna dödssynder eftersom vissa anser att dödsfall ska användas mot terrorister. Undersökningen handlar om hur Sverige ska bemöta de svenska medborgare som har åkt iväg för att stötta och kriga för IS och sen vill återvända till Sverige. Förtjänar dem dödsstraffet, bör de få återgå till ett normalt liv eller ska de fängslas? Det är vad jag har tagit reda på. 

Jag bad deltagarna svara på ett formulär med frågor om IS återvändare. Det var ingen som ansåg att de förtjänade dödsstraff men hälften av deltagarna ansåg att de skulle fängslas på livstid och andra halvan ansåg att de skulle fängslas i fem år. Alla deltagarna tyckte att ansluta sig till IS innebär att man förlorar sitt svenska medborgarskap och därmed rättigheten att få komma tillbaka. De ansåg inte att vara terrorist var en dödssynd. 

Många anser att terrorism är det värsta brottet att begå men ändå anser de inte att det räcker för att förtjäna att dömas till döden. Vad krävs för att dömas till döden? I andra delar i världen krävs det ur vårt perspektiv i Sverige väldigt lite. I Sverige finns idag inget dödsstraff men det förekommer diskussioner som och en opionon för att det bör finnas och att det i vissa fall hade varit ett verktyg för att minska terrorismen. Vissa brott bör anses som oförlåtliga och därmed är rätten till sitt liv förbrukad. Anser vi i Sverige att dödsstraff är ett för grymt straff, även för ett sådant hemskt brott som terrorism?

Previous Story

När djävulen leder dig till Tinder...

Next Story

Den som gapar efter mycket vill ofta ha mer

Latest from Nummer 3

Håll i hatten!

Jag heter Bella Rosander och är en tjej på 18 år. Visst, jag vet vad du…

Jaja, vi ses i helvetet!

Frosseri. Frosseri. Frosseri. Det är en synd. Med dödsstraff. Och kan leda till “den eviga döden”.…