Massor av skuggare på besök idag

SONY DSC

– Har du någon gång varit med om en situation där någon har fått hjärtstopp?, fråga omvårdnadsläraren Outi Nilsson en grupp med elever från årskurs 9.

I morse fylldes foajén av elever i årskurs 9 som skulle på besök till vårt vård- och omsorgsprogram. På schemat står rullstolskörning, hjärt- och lungräddning, blodtrycksmätning och annat som är typiskt för programmet. Under dagen fungerar nuvarande elever som ambassadörer. De visar runt på vår fina skola och berättar om programmet. Två av ambassadörerna som hjälper besökarna tillrätta är Linn och Frida som går i VO17.

– Jag tycker att vård- och omsorgsprogrammet är kul för man lär sig så mycket om olika saker, säger Linn.

Hon har alltid gillat att försöka hjälpa andra och tycker om att möta många människor. Då passar ju programmet perfekt. Att man dessutom har möjlighet att få jobb direkt efter gymnasiet tycker både Linn och Frida är en bonus.

– Jag gillar att man lär sig mycket om saker alla kan behöva kunna, inte bara ifall man ska jobba inom vården, som till exempel hjärt- och lungräddning, säger Frida.

På passet som Outi Nilsson leder får de blivande eleverna prova på just hjärt- och lungräddning på dockor.

– Att kunna HLR kan göra skillnad på liv och död. Idag får ni prova på hur man gör, men på programmet får ni en riktig utbildning, säger Outi medan hon visar hur man gör.

SONY DSC SONY DSC

Frida och Linn, med Outi och årskurs 9-elever i bakgrunden.
Frida och Linn, med Outi och årskurs 9-elever i bakgrunden.

 

Written by 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *