IB-tvåor samarbetar med skola i Växjö

IB-eleverna gör alltid ett projekt i årkurs 2. Projektet kallas G4 och är ett samarbete inom de naturvetenskapliga ämnena kemi, biologi och fysik. Dessa ämnen är så kallade ”grupp-4-ämnen”.

Rapport från biologiläraren Svante:

I år samarbetade DP15 även med elever på Katedralskolan i Växjö. Torsdag och fredag i förra veckan, 8-9/9, genomförde ett gemensamt projekt på temat ”Trees and wood”. Åtta grupper med blandade halmstad- och växjöelever arbetade med olika underteman t ex årsringar, styrka, energiinnehåll. Vid fredagens lunch ställdes gruppernas posters ut i elevhallen och bästa projektet röstades fram av Katedralskolans elever. På torsdagkvällen var det grillning och spontana aktiviteter på en äng vid Växjösjön. Alla somnande i bussen på vägen hem fredageftermiddag.

g4dp15alla g4dp15emma g4dp15william

 

Previous Story

Sannarpsgymnasiet är Idrottsgymnasiet

Next Story

Ljuva september

Latest from Allmänt