Sport och ingenjörer

Eleverna som går naturvetenskapligt program samt de som går någon av våra idrottsutbildningar fick ta del av en föreläsning av …. som är professor på Chalmers Tekniska högskola. Han gav inspirerande exempel på flertalet olika projekt som studenter och doktorander på Chalmers har arbetat med där man kopplar sport med naturvetenskap.

Bland annat berättade han om Johanna som åkte världen runt och lanserade hur man kan ta EKG på hästar med hjälp av en särskild sorts textil. Ett annat exempel var på studenter som tagit fram ett verktyg för att kunna förbättra taktiken i Goalball. Andra exempel var från segling och skidåkning.

Läs mer på NA-bloggen.

SONY DSC

SONY DSC

 

Previous Story

Äntligen lov!

Next Story

Vår undervisning i sex- och samlevnad

Latest from Allmänt

Alla hjärtans dag

14 februari och hela skolan sprudlar av kärlek, omtanke, vänskap och hjärtan. På hjärt-tavlan lämnar vi