SABET:s FN-rollspel

Nu är FN-rollspelet för eleverna på samhällsvetenskapsprogrammets beteendeinriktning igång. I rollspelet representerar eleverna olika länder och ska argumentera och diskutera utifrån det landets åsikter med dem som representerar andra länder. Det är resolutioner som ska skrivas, lobbying som ska utföras, voteringar och debatter. Kunskaper eleverna får från FN-rollspelet handlar inte bara om en grym omvärldskunskap – om till exempel upprinnelsen till konflikter, problem och krig i världen – utan också om att argumentera, diskutera och stå upp för en åsikt.

Teman som behandlas är mänskliga rättigheter, fred och säkerhet samt politiska och fredsbevarande insatser.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

FN2017_2 FN2017_3 FN2017_4 FN2017_5 FN2017_6

Default thumbnail
Previous Story

Prova-på-dagar...

Next Story

Grattis Isac!

Latest from Allmänt

Fotbollströjefredag!

Idag har vi fotbollströjor på oss! I en manifestation i kampen mot barncancer klär sig supportrar