Mot Ungdomens riksdag

Emelie, Markus, André, Hasan, Oliver och Ella, som läser kursen Samhällskunskap 2, är uttagna att delta i årets upplaga av Ungdomens riksdag. Av tusentals sökande från hela Sverige har sannarpseleverna kvalificerat sig genom att skriva tydliga och intresseväckande motioner och debattinlägg. Totalt är det 349 elever som i Stockholm ska försvara sina motioner. Riksdagens talman Urban Ahlin öppnar Ungdomens riksdag där ledamöterna sitter, precis som ”riktiga” riksdagsmän, i plenisalen. Deltagarna kommer även att träffa både finans- och förvarsministern, samt diskutera sina förslag och åsikter med ordinarie riksdagsmän.

Läraren Ulf Wallerman hänger med till Stockholm.

Lycka till! Och ha så kul!

ungdomens-riksdag1 ungdomens-riksdag2

Previous Story

Författare inspirerar elever till att skriva

Next Story

Berättelse från Ungdomens riksdag

Latest from Allmänt

Nanaseleverna i Stockholm

I förra veckan tog treorna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, tåget till Stockholm tillsammans med lärarna Måns