IB ger det globala perspektivet

I år fyller det internationella IB-programmet 50 år! Vi är stolta att vi är en av IB:s auktoriserade skolor, något som vi har varit i 16 år.

Ett av IB:s mål är att eleverna ska utvecklas till medkännande världsmedborgare, som bidrar till en bättre och fredligare värld.

I veckan har vi haft vår årliga Global Day. Det är en dag då alla IB-klasser samlas och arbetar tillsammans på ett kreativt sätt med att belysa globala frågor. Det är för att ge eleverna ett större perspektiv på tillvaron och bli medvetna om utmaningar som världen står inför.

Eftersom IB fyller femtio var årets tema då, nu och framtid. Hur såg det ut för femtio år sedan och hur tror ni det kommer att vara om femtio år? Eleverna arbetade med ämnen som krig och konflikter, miljöpåverkan, musik, vetenskap och teknologi, IB-learner-profile – vilka egenskaper kommer att värdesättas samt politik och politiska system. Eftersom IB även värdesätter att utveckla elevers kreativa förmåga fick eleverna välja ifall de vill presentera dagens arbete med bildspel, rollspel, film eller pod-cast.

Vi, imponerade åhörare, fick uppleva roliga, insiktsfulla och kreativa presentationer på temat. På Youtube (och även nedan) finns en av filmerna publicerade.

Så här tyckte några om dagen: ”Det var roligt att göra film!”, ”Det var intressant att se vad andra tror om framtiden.”, ”Allting var rolig.”, Det var roligt att se hur kreativa alla var.”, ”Det är roligt att träffa de andra klasserna.”, ”Min skådespelartalang förvånade mig.”, ”Det var roligt att se allas presentationer.”…

Ja, alla verkade gilla dagen och det gjorde verkligen vi lärare också!

IB bildades 1968 i Genève av en grupp lärare som vill skapa en utbildning med ett internationellt perspektiv. Idag, femtio år senare, finns utbildningsorganisationens program på närmare 5000 skolor i över 140 länder.

globalday18-30 globalday18-29 globalday18-28 globalday18-27 globalday18-24 globalday18-21 globalday18-20 globalday18-18 globalday18-12 globalday18-10 globalday18-9 Globalday18-8 Globalday18-6 Globalday18-5 Globalday18-4 Globalday18-2 globalday18-1

Default thumbnail
Previous Story

Vår lärare forskar på samma område som nobelpristagaren i fysik

Next Story

Kvalitet på våra fotbollsinstruktörer

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!