Eleverna påverkar menyn

Många elever känner att Sannarp är som deras andra hem. De trivs och känner sig just som hemma. Vi är måna om att alla elever ska känna att de har en möjlighet att vara delaktiga.

Ett sätt att vara delaktig är att engagera sig i något av de olika forum vi har. Matråd är något som vi har ett par gånger per termin. Elever träffa kökspersonalen för att diskutera hur menyn kan se ut. Det är inte bara eleverna som vinner på detta. Det leder till minskat matsvinn som är bra för oss alla och miljön.

Köksmästare Ethel Penjov berättar i ett reportage som Hallandsposten publicerade idag, 190228, att elevernas påverkan har gjort att fiskgratäng endast serveras en gång per månad, medan den stekta fisken återkommer mer frekvent, eftersom den föredras av eleverna. Tacos har också kommit upp på menyn numera.

Det är förstås en balansgång mellan kostnader och vad som gillas bäst. Men ju mindre mat som slängs desto bättre blir det även ur ett ekonomiskt perspektiv.

Previous Story

Hadi lär ut hur man spelar gitarr

Next Story

FN-rollspelet - Sannarps signum

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!