Framtidens elitspelare i fotboll

Konkurrensen ökar!

Idag har vi haft besök av Pär Lagerström, förbundskaptenen för flickor-03, och Elin Magnusson, assisterande förbundskapten för samma landslag.

De hängde med på våra NIU-tjejers fotbollsträning och föreläste för samtliga NIU-elever i fotboll.

Föreläsningen fokuserade på vad som krävs för att bli nästa generations elitspelare. Konkurrensen på dam- och herrsidan är stor. För att ta nästa kliv som spelare behöver du jobba hårt.

– Detaljer som spelare är oerhört viktiga, säger Pär Lagerström.

Pär poängterar likheterna i spelet för tjejer och killar. Han visade klipp från internationella matcher på flicksidan för att belysa hur framtiden ser ut. Utomlands är många tjejspelare på frammarsch och många lag satsar. Allt går mycket snabbare. Som ett av flera exempel fick vi se Japans kvickhet och Hollands frammarsch. Där berättar Pär att numera tränare Hollands flicklag med pojkarnas akademilag.

– Tidigare tog inte Hollands damer medaljer. Men nu gör de det, säger Pär Lagerström.

På träningen fick våra tjejer mycket beröm för fokus och för inställningen till att jobba med detaljer, som till exempel tillslag och avslut.

Landslaget i flickor-03 spelar mot Tyskland, i för-EM, på Örjans Vall på lördag. Vi är oerhört tacksamma för att Pär och Elin tog sig tid att komma till oss, trots förberedelser inför matchen på lördag och nästa års EM.

HT19-fotboll-föreläsning1 HT19-fotboll-föreläsning2 HT19-fotboll-föreläsning3

 

Previous Story

Engelska 7!

Next Story

Våra medieelever ställer ut på stadsbiblioteket

Latest from Allmänt

Nanaseleverna i Stockholm

I förra veckan tog treorna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, tåget till Stockholm tillsammans med lärarna Måns