SM-medaljerna ramlar in för elever på NIU-friidrott

Våra elever på NIU-friidrott har slagit till igen! Den här gången var det på SM i friidrott i Norrköping. Ida Jexe Ek tog guld i längd på 6.02 och silver på 100m häck på tiden 14.53. Matilda Åkerman tog guld i spjut på det nya klubb- och distriktsrekordet 47.36 Isac Svensson tog silver på 110m häck på tiden 14.55.

Dessutom blev alla tre uttagna till ungdomsfinnkampen den 4-5 september.

MicrosoftTeams-image (11)

NIU är förkortningen av Nationell Idrottsutbildning. För att få bedriva Nationell Idrottsutbildning måste skolor ansöka både till specialidrottsförbundet och till Skolverket för att bli godkända på kriterier om att vi håller elitklass. På Sannarp har vi NIU i sex olika idrotter – badminton, bordtennis, friidrott, fotboll, handboll och simning. På vår Lokala Idrottsutbildning, LIU, kan du elitsatsa på vilken idrott som helst. Läs mer om våra idrottsutbildningar här.

Previous Story

Regnig första skoldag. Men sol i sinnet!

Next Story

Isac: "Att resa är absolut inget vi kommer att ångra"

Latest from Allmänt