Mimmi och Ebba

Ebba tar steget ut i Europa

/

När Ebba gick i nian hade hon ingen tanke på att hon skulle gå profilen Sannarp Europa tillsammans med sitt val av det naturvetenskapliga programmet på Sannarp. När hon i årkurs ett träffade franskläraren Mimmi kom hon dock på andra tankar. På söndag lämnar hon mamma, pappa och en orolig bror för att spendera höstterminen i Paris. 

När Ebba gick i nian var hennes liv fullt av hästar och ridning, och det fanns helt enkelt inte utrymme att vara borta i ett halvår från Sverige. Därför lät hon bli att söka till Sannarp Europa när hon sökte till gymnasiet.

– Jag hade kollat lite på Sannarp Europa redan när jag gick i åttan, men när jag gick i nian tänkte jag inte alls på det, säger Ebba.

Väl på naturvetenskapsprogrammet på Sannarp läste Ebba franska, och när franskläraren Mimmi sa att det fanns platser kvar för att resa till Paris under höstterminen i tvåan blev hon sugen igen.

– Mimmi berättade om skolan och om livet i Paris, och efter det har det inte funnits någon tvekan alls om att jag vill åka, säger Ebba.

När man som elev ska iväg till någon av städerna Paris, Madrid och London får man lämna önskemål om vilken sorts värdfamilj man helst skulle vilja ha under vistelsen. Ebba har önskat en stor familj.

– Min värdfamilj består av mamma, pappa, tre barn och en katt, säger Ebba och påpekar att katten faktiskt är viktig, eftersom hon har både hund och katt här hemma.

Ebba har haft mejlkontakt med mamman och allt känns bra. Nu, några dagar före avresa, är Ebba inte alls nervös.

– Kanske kommer det på flygplatsen, men nu är jag bara taggad, säger Ebba.

Familjen kör Ebba till Kastrup på söndag. Då blir det dags att säga hej då till en mamma som tycker att det är lite jobbigt att Ebba ska vara i väg, en pappa som peppar och säger att hon ska ha kul och en bror som är lite orolig sin syster.

Vi önskar Ebba, och alla andra elever på Sannarp Europa, lycka till! Vi är helt säkra på att det kommer att bli kul!

Bilder: Ebba, och Ebba tillsammans med franskläraren Mimmi.

IMG_2417 IMG_2421

 

 

 

 

 

Previous Story

Uppstartsdagarna är över

Next Story

Uppstartdagar på gymnasiesärskolan

Latest from Naturvetenskapsprogrammet

Nanaseleverna i Stockholm

I förra veckan tog treorna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, tåget till Stockholm tillsammans med lärarna Måns