Hög nivå på ekonomiprogrammets FN-rollspel

//

Skickliga tal, stor omvärldskunskap och excellenta spontana inlägg. Som vanligt levererade våra elever under FN-rollspelet. Den här gången var det ekonomiprogrammet som genomförde vårt traditionsenliga rollspel i ett miniformat. 

Våra FN-rollspel har fått ställas in de senaste åren på grund av pandemin. För att slippa riskera ytterligare ett inställt rollspel valde lärare på ekonomiprogrammet att redan från början planera för klassvisa rollspel, och genomförde dessa förra veckan i vår stora aula Galaxen.

Årets rollspel fick en tråkig vändning i och med Rysslands invasion av Ukraina. Ämnet kunde självklart inte lämnas utanför. Alla länder fick därmed med kort varsel framföra sina ställningstagande om kriget i Ukraina, vilket de gjorde med bravur.

Som vanligt var deltagarna också för övrigt mycket väl förberedda och pålästa. De framförde skickligt sina tal som de fått arbeta med i ämnet svenska, och var duktiga på de spontana inläggen.

Sannarpsgymnasiet är en certifierad FN-skola vilket innebär att vi ständigt arbetar med frågor som rör mänskliga rättighet. FN-rollspelet är en viktig bit i detta arbete. Förmågorna och kunskaperna eleverna får när de agerar delegater från ett land, och får samverka mellan flera olika ämnen, är värdefulla.

FN-rollspel-EK-mars22-1 FN-rollspel-EK-mars22-2 FN-rollspel-EK-mars22-3 FN-rollspel-EK-mars22-4 FN-rollspel-EK-mars22-5 FN-rollspel-EK-mars22-6 IMG_6318 IMG_6319

Previous Story

Padel?

Next Story

Mångkamparen Ludvig deltar i SM i helgen!

Latest from Allmänt

Alla hjärtans dag

14 februari och hela skolan sprudlar av kärlek, omtanke, vänskap och hjärtan. På hjärt-tavlan lämnar vi