Inspiration från rymdingenjören Ulrika Williamson

På länk direkt från USA pratade den pensionerade rymdingenjören Ulrika Williamson till elever som läser engelska 7. Ulrika är utbildad på Chalmers i Göteborg och har i många år arbetat inom NASA, myndigheten för rymdforskning och rymdfart i USA. För våra elever beskrev hon bland annat hur det är att vara kvinna och jobba inom en mansdominerad värld. 

Ulrika har bott i Washington DC i över 40 år. Före hon pensionerades från NASA jobbade hon med uppskjutningar av satelliter och andra projekt inom högteknologisk rymdindustri. När Ulrika utbildade sig på 1970-talet var det inte många tjejer inom hennes bransch, och hennes berättelse om ta sig fram som många gånger enda kvinna inom NASA intresserade och inspirerade åhörarna. Ämnet för dagen var visserligen engelska, men minst lika mycket fick eleverna inspiration till sitt kommande yrkesliv. Ulrika visade att med en massa vilja, utbildning och drivkraft finns chans till en spännande yrkesbana.

MicrosoftTeams-image (14)

MicrosoftTeams-image (12)

 

Previous Story

Framgångar för Leo och Adam på NIU-badminton

Next Story

BF-elever får nya insikter om sig själva och varandra i Vinnalt

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!