Elever inspireras på UF-mässa

///

För att få inspiration av de bästa unga företagarna åkte elever och lärare på ekonomi- och samhällsvetenskapsprgrammet till SM i Ung Företagsamhet i Göteborg. Där ställde alla SM-nominerade UF-företag ut sina produkter och tjänster. 

Elever på ekonomi- och samhällsvetenskapsprogrammet har möjlighet att driva ett eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet, ett så kallat UF-företag. Det ger chansen att prova på hur det är att vara entreprenör ”på riktigt” medan man fortfarande går i skolan. Att få lära sig om företagande på skoltid har gett många en riktig kick in i företagarvärlden.

När det nästa läsår är dags för några av våra elever att driva UF fick de åka till SM i Ung Företagsamhet i Göteborg för att inspireras av andra unga företagare som lyckats väl. Vad har andra för idéer? Hur gör man när man startar upp?

Bland annat fick våra elever inspireras av en föreläsning med Muna Idow som drev UF när hon gick i skolan och nu har ett aktiebolag som heter Mermaid, och Albin Johansson som tillsammans med sin kompis Max driver Axel Arito.

MicrosoftTeams-image (11) MicrosoftTeams-image (10) MicrosoftTeams-image (9) MicrosoftTeams-image (8) MicrosoftTeams-image (7) MicrosoftTeams-image (6) MicrosoftTeams-image (5) MicrosoftTeams-image (4) MicrosoftTeams-image (3)

Previous Story

BF-elever får nya insikter om sig själva och varandra i Vinnalt

Next Story

Besök av proffsmålvakten Oscar Linnér

Latest from Allmänt

Fotbollströjefredag!

Idag har vi fotbollströjor på oss! I en manifestation i kampen mot barncancer klär sig supportrar