Ekonomieleverna besöker IKEA

/

Vad är det som kännetecknar en framgångsrik entreprenör? I förra veckan var klasserna EK21A och B på IKEA i Älmhult för att delta i en workshop i ämnet entreprenörskap. Där fick de reflektera över vilka förmågor och egenskaper som är viktiga för en företagare. De fick också insikter om vikten av socialt entreprenörskap som lösning på de många globala utmaningar vi står inför.

IKEA:s framgångssaga fascinerar många, så även Sannarps ekonomitvåor. Under besöket på IKEA fick de ta del av företagets utveckling genom att dyka ner i berättelser och brev från grundaren Ingvar Kamprad.

– Det var roligt att se kreativiteten i företaget och hur alla idéer utvecklas till produkter genom tiderna, säger Joel.

Workshopen gav också eleverna insikten att ett lyckat företagande sällan enbart går spikrakt uppåt, utan att de flesta stora företag har misslyckats någon gång.

– De berättade om produkter som inte riktigt gått som de tänkt sig, som till exempel en bänk att ha inomhus med en kompost undertill och en uppblåsbar soffa, säger Lucas.

På IKEA fick eleverna även utforska olika typer av entreprenörskap och fundera över hur företag skulle kunna göra det bättre för många människor.

Att gå ekonomiprogrammet är den perfekta ingången för dig som funderar på att driva företag. Genom att under skoltid driva företag inom ramen för UF, Ung Företagsamhet, får du alla grunder för att ha koll på bland annat marknadsföring, regler och ekonomi. På ekonomiprogrammet får du också uppleva verkligt företagande genom att besöka företag som har lyckats, som till exempel IKEA.

Plugg i bussen på väg hem
Previous Story

Debut i internationella sammanhang för badmintonspelarna Emma och Rut

Next Story

SM i simning för våra NIU-elever

Latest from Allmänt