Besök på juristprogrammet i Lund ger motivation för våra ekonomitvåor

/

Igår besökte våra elever på ekonomiprogrammets juridikinriktning Lunds universitet. Där fick de lära sig mer om marknadsföringsrätt, träffa studenter och se sig omkring på både ekonomihögskolan och på den juridiska fakulteten. Besöket gav mersmak och juristprogrammet kändes lockande för flera av eleverna.

På Lunds universitet togs våra ekonomitvåor emot av både lärare och studenter. På förmiddagen bjöds de på en föreläsning i mönsterrätt på en kurs som heter marknadsföringsrätt och immaterialrätt på ekonomihögskolan. På eftermiddagen besökte den den juridiska fakulteten och fick information om juristprogrammet och rundvandring på Juridicum.

Ekonomitvåorna visade stort intresse för juristprogrammet och universitetets studenter fick svara på många frågor, till exempel om antagning, om programmet är svårt och om kurser som ingår. Nu är de taggade till tusen för sina gymnasiestudier för att snart ta sig vidare till Lunds universitet.

Universitetsstudenter för en dag
Utanför den juridiska fakulteten
Previous Story

Frihet, glädje, mod och vänskap på barn- och fritidsprogrammet

Next Story

SM-medaljer i badminton till NIU-eleverna Agnes, Rebecka och Leo

Latest from Allmänt