Silver till Ida i längd på SM i friidrott

/

Finfina resultat av vår elever på NIU-friidrott under SM-dagarna i Karlstad. Extra grattis skickar vi till Ida i NA20A, som fick åtnjuta den härliga känslan av att få kliva upp på pallen, när hon tog silver i längdhopp.

När SM avgjordes i Karlstad deltog våra elever Isac, Edvin, Hanna, Ronja, Matilda och Ida. Några var missnöjda med sin insats, medan andra var tillfreds med sina prestationer.

Både Ronja och Edvin noterades för personbästa resultat, Ronja på 60 meter häck och Edvin i höjd och tresteg.

Isac hade förhoppning om medalj, men hade inte sin bästa dag. Trots det landade han på en hedrande femte plats på 60 meter häck.

Ida har tidigare haft flera fjärdeplatser på tävlingar, men nu slog hon till med årsbästa med 5,82 i längdhoppet, och vann därmed ett silver.

– Jag är egentligen inte en typisk ”tävlingsperson”, men jag har försökt ändra inställning där och var riktigt taggad nu, säger Ida.

Nu satsar hela NIU-gruppen mot utomhussäsongen, som börjar i maj-juni. Ida fortsätter att fokusera på sina grenar längd och stav.

– Nästa mål är att klara kvalgränsen till EM i Jerusalem i sommar, säger Ida.

Men först ska Ida fira silvret! Eller?

– Nja, nej, jag är dålig på att fira. Det kanske man ska göra?, säger Ida.

Så klart du ska! Och ni andra också! Grattis!

Matilda, Isac och Ida för ett par år sedan när de deltog i Finnkampen.
Ronja och Hanna
Edvin har valt att gå idrottsutbildningen Crosstraining istället för NIU-friidrott. På det sättet får han en allsidig träning, som självklart också leder till goda resultat i friidrotten.
Previous Story

SM-medaljer i badminton till NIU-eleverna Agnes, Rebecka och Leo

Next Story

Emma inspirerar NA-eleverna

Latest from Allmänt