När eleverna på barn- och fritidsprogrammet bestämmer matsedeln

/

Personalen i skolans matsal gör alltid ett superbra arbete med att servera mat till alla våra 1100 elever. Men vad är det egentligen för kriterier de måste uppfylla för maten de lagar? Under vårterminen har eleverna i årskurs 1 på barn- och fritidsprogrammet samarbetat med matsalen i ett projekt på temat hälsa, i syfte att få förståelse för processen kring den mat som serveras.

De senaste fem veckorna har eleverna i BF22 jobbat tillsammans med personalen i skolans matsal. De har fått lära sig om vilken mat som man kan servera, hur man räknar ut kostnaden per portion och också undersökt matsvinnet.

Syftet med projektet är att få kunskap om hur man kan laga mat på ett klimatsmart sätt, hållbarhet och också få förståelse för personalens arbete.

Previous Story

Löjtnant Jonna Hedbys pratar ledarskap med eleverna på samhällsvetenskapsprogrammets beteendeinriktning

Next Story

Nu laddar våra elever på NIU-handboll för final i USM

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!