Fystester på NIU

/

I veckan har eleverna som går Nationell Idrottsutbildning, NIU, gjort sina årliga fystester. Där får de se den utveckling de har gjort inom spänst, snabbhet och styrka.

Går du en idrottsutbildning kommer du förstås att utveckla flera fysiska egenskaper genom dina tre år på gymnasiet, och framför allt bli väldigt duktig inom din idrott. Men hur mycket snabbare blir du varje år? Och har du verkligen utvecklat din spänst?

För att få svart på vitt hur utvecklingen går kommer varje år representanter från Halmstad Högskola med sina avancerade mätverktyg för att testa våra eleverna. Igår var det dags för fotbollselevernas mätningar och i förra veckan fick friidrottarna, handbollsspelarna och simmarna se sin utveckling.

Previous Story

Kräfta och bläckfisk i fokus på dagens biologilabb

Next Story

Utveckling inom skolvärlden är grejen för Agnes

Latest from Allmänt

Fotbollströjefredag!

Idag har vi fotbollströjor på oss! I en manifestation i kampen mot barncancer klär sig supportrar