Student 2024! Ekonomiprogrammet i backspegeln

///

Med intresse för att i framtiden kanske starta eget företag var ekonomiprogrammet ett givet val för Jakob när han gick i nian. Nu tar han studenten och under gymnasietiden har intresset för ekonomi bara ökat.
– Nu är jag ännu mer säker på att jag vill jobba med ekonomi, säger Jakob.

Sista betygssnacket är gjort och det börjar gå upp för Jakob att studentdagen snart är här.

– Att gå runt på skolan och fatta att det snart är slut känns faktiskt lite emotionellt. Sannarp har varit kanon, säger Jakob.

Han gillar gemenskapen, stämningen och tycker att både elever och lärare är trevliga.

– Lärarna ger en bra utbildning och man får alltid den stöttning och hjälp man behöver, säger Jakob.

Jakob tycker att det bästa med ekonomiprogrammet är att utbildningen ger en bred behörighet, men samtidigt går på djupet i ekonomi.

– Jag skulle vilja jobba med något inom försäljning och kundmöten, säger Jakob som drömmer om ett eget företag så småningom.

För alla med företagsdrömmar passar förstås ekonomiprogrammet perfekt, och genom UF, ungt företagande, fick Jakob chansen att prova på hur det är. Tillsammans med några kompisar drev han Flipping furniture UF, ett företag som gick ut på att köpa in begagnade möbler, restaurera dem och sedan sälja.

– Att driva UF var verkligen lärorikt och triggande till att vilja starta ett ”riktigt” företag i framtiden, säger Jakob.

Andra minnesvärda tillfällen under gymnasietiden är studiebesöken och Jakob minns särskilt det till IKEA.

– Det var spännande att se hur det enkla, som det började med, kan bli så stort.

Jakob har också gått idrottsutbildningen NIU-fotboll och tycker att det har varit en bra balans mellan skola och träning.

– NIU har verkligen hjälpt mig till att bli en bättre fotbollsspelare, säger Jakob som nu spelar i division 2 med Laholms FK.

Att gå en idrottsutbildning ger inte bara bättre kunskaper i den idrott man utövar.

– Både skolan och fotbollen har utvecklat mig som person. Nu är vi vuxna, säger Jakob som tycker att det är viktigt att vara en förebild både på och utanför fotbollsplanen.

Den närmaste tiden är det sabbatsår från pluggandet som gäller, och sedan planerar Jakob att läsa mer med ekonomi som inriktning. Nu när studentdagen närmar sig känns det som sagt lite vemodigt att lämna skolan, men på ett annat sätt helt självklart.

– Jag är redo att ta steget ut i vuxenlivet.

Grattis till studenten, Jakob! Och stort lycka till med både planerna på eget företagande och med fotbollen!

Previous Story

Student 2024! Samhällsvetenskapsprogrammet i backspegeln

Next Story

STUDENT 2024

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!