Idag har vi Dansat För Livet

Den 10 september är det World Suicide Prevention Day, det vill säga suicidpreventiva dagen. Tillsammans med 368 andra skolor och över 85 000 andra elever uppmärksammar vi dagen genom att ingå i projektet Dansa För Livet.

Klockan 10.00 samlades alla våra elever på skolans amfiteater för att dansa till en låt skriven av Avicii. Den enkla koreografin har eleverna tränat in både på idrottslektioner och tillsammans med mentorer i klasserna.

Syftet med Dansa för livet är att arbeta hälsofrämjande med fokus på att undervisa om psykisk hälsa i skolan, inte bara genom dans, utan på olika sätt i flera ämnen. Tillsammans kan detta leda till minskat stigma kring att prata om psykisk ohälsa och minskat antal självmord bland barn och unga samt bättre psykisk hälsa i samhället.

Under dagen har vi också välkomnat Ungdomsjouren Tigerlilja, föreningen Mind och Ungdomsmottagningen till skolan, för samtal med, och information till, våra elever. Våra elevhälsa är också ute i korridorerna för att prata om psykisk hälsa och uppmuntra till hälsofrämjande aktiviteter.

Previous Story

BF-treorna testar aktiviteter

Next Story

Sannarpsgymnasiet är med och firar Pride!

Latest from Allmänt

Spanska på riktigt!

Vår spansklärare Ana Ponce använder sina spanska rötter och spanska släktningar i sin undervisning. Våra elever