Pythagoras Quest på Sannarp

Idag har vi anordnat distriktsfinalen för Hallands län i matematiktävlingen Pythagoras Quest här på Sannarp. Det är en tävling för högstadieelever. Tävlingen anordnas runt om i hela Sverige. Först sker en kvaltävling ute på högstadieskolorna. De tre elever som har bäst resultat där bildar ett lag som kan bli uttagna till distriktsfinalen. De som vinner distriktsfinalen går vidare till riksfinalen som går av stapeln i Malmö i slutet av maj.

Idag hade vi tjugo lag i distriktsfinal, från skolor runt om i Halland, som kämpade om seger, ära och en hel massa prispengar. 4500 kr till det vinnande laget, 3000 till tvåorna och 1500 till tredjepristagarna. Sponsorpengar kommer från Handelskammaren som vill se fler ungdomar som intresserar sig för matematik.

Segrade idag gjorde Söndrumsskolan! Vilket de för gjorde även förra året. Superbra jobbat! Tvåa blev Våxtorpsskolan och trea Lagaholm. Alla tjugo lagen var förstås jätteduktiga. Annars hade de inte kommit till distriktsfinal alls.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Previous Story

Skapa en festival!

Next Story

SM-guld till Tilde Freiholtz

Latest from Allmänt