Nej! Vi accepterar inga trakasserier

Det var roligt att så många föräldrar kom till vårt föräldramöte i går kväll. Innan föräldrarna träffade mentorerna för respektive klass samlades alla i vår stora aula Galaxen. Där hade rektorerna kort information om skolverksamheten innan Dramalogen släpptes fram på scenen.

På Sannarp arbetar vi kontinuerligt med allas rätt till lika behandling. Vi accepterar inte nedlåtande kommentarer, vi kämpar mot näthat, vi tycker det är en självklarhet att alla har rätt att känna sig trygga, inte bara i skolan, utan i hela samhället.

För föräldrarna spelade Dramalogen upp olika scener om ur hur det kan se ut i ungdomars vardag. Hur en del skyddar sig med att kalla kränkande kommentarer för ”en skön jargong”, som då underförstått alla ska tåla. Det Dramalogen visade på föräldramötet är en förkortad version av vad de visar våra elever när de besöker oss. Vi vill skapa diskussion kring middagsbordet för hur vi vill ha det.

Vi vill att alla ska känna sig trygga och att ”en skön jargong” ska innebära att man är vänliga mot varandra.

SONY DSC

Dramalogen på scen.
Dramalogen på scen.
Dramalogen sätter igång viktiga diskussioner.
Dramalogen sätter igång viktiga diskussioner.
Previous Story

Teambuilding i Vinnalt

Next Story

Linnéa Claesson berör eleverna i SA17A

Latest from Allmänt