Nu drar UF igång!

I fredags samlades alla halmstadelever som går UF i Sannarps aula Galaxen för att ha kick-off. Eleverna inspirerades av föreläsningar och fick massor av idéer om hur just de ska gå tillväga för att på bästa sätt dra igång sitt företag.

Några nyblivna UF-elever fick chansen att komma upp på scenen för att ”pitcha” sin företagsidé för de andra under en minut under programpunkten one minute of fame. Det var så klart nervöst, men alla hade verkligen jättefina idéer och kunde redan nu konsten att sälja in sin affärsidé.

UF står för Ung Företagsamhet. Att driva ett företag inom UF är väldigt lärorikt och flera som drivit UF under gymnasietiden har fortsatt vara framgångsrika företagare även efter gymnasiet. Här kan du läsa om framgångsrika UF-företag och få inspiration till ditt företag.

På Sannarp är det kanske främst inom ekonomiprogrammet man tänker att man ska gå kursen UF, men vi har elever även från samhällsvetenskaps- och barn och fritidsprogrammet, samt från programmet hälsa, vård och omsorg, som väljer att prova på att driva företag under sin tid på gymnasiet.

Här på bloggen kommer jag att återkomma om hur eleverna kommer få sina företagsidéer att blomstra.

UF_kickoff_20174

 

UF_kickoff_20172a UF_kickoff_20173a

Previous Story

Carl Fredrik Graf besöker Sannarp

Next Story

Organisationen WorldSkills uppmärksammar Sannarps vård- och omsorgsprogram

Latest from Allmänt

Alla hjärtans dag

14 februari och hela skolan sprudlar av kärlek, omtanke, vänskap och hjärtan. På hjärt-tavlan lämnar vi