Organisationen WorldSkills uppmärksammar Sannarps vård- och omsorgsprogram

Den internationella organisationen WorldSkills uppmärksammar hur vi arbetar med gymnasiearbetet på vård- och omsorgsprogrammet. Johanna Lundeberg representerar organisationen. Hon besöker skolor i landet som organisationen tycker arbetar på ett kreativt och extra bra sätt. WorldSkills är organisationen som bland annat anordnar yrkes-SM-

– Tanken är att lyfta fram skolor som arbetar bra som en inspiration för andra, säger Johanna Lundeberg.

Hennes reportage om Sannarp kommer att handla om hur vi tar oss an gymnasiearbetet genom att låta eleverna arbeta med olika ”case”.

– Det blir som ett rollspel som vi utför i vårdsalen, där våra vaktmästare och annan personal ställer upp som skådespelare, säger läraren Outi Nilsson.

De olika fallen eleverna ska spela upp ska förstås visa att de kan de arbetsuppgifter en utexaminerad undersköterka ska kunna. Det handlar om allt från att kunna borsta tänder på patienterna och kunna linda ben, till regler kring sekretess och andra lagar.

– Jag tror faktiskt att Sannarp har ett helt unikt arbetssätt, säger Johanna Lundeberg, som gärna vill sprida detta kreativa sätt att arbeta till andra skolor i Sverige som har yrkesprogram.

– Ja, det är förstås inte bara vård- och omsorgsprogrammet detta arbetssätt kan appliceras på, säger Johanna Lundeblad.

Nu ser vi fram emot att läsa Johannas reportage!

SONY DSC
Johanna Lundeberg från organisationen Worldskills och vård- och omsorgsläraren Outi Nilsson.
Previous Story

Nu drar UF igång!

Next Story

Sannarpsgymnasiet var representerat på bokmässan

Latest from Allmänt