Dramalogen engagerar eleverna i frågor om rätt och fel

– ”Jag skojade bara” är absolut den sämsta ursäkten någonsin ifall man har sårat någon, säger Rebecca från scenen.

Idag besökte Dramalogen oss igen för att prata med våra elever i årskurs 1 om vikten av att respektera varandra och säga ifrån om någon behandlas på ett sätt som inte är okej. De fyra dramaologerna Rebecca, Hampus, Lotta och Kevin kan verkligen detta med att interagera med och engagera sin publik.

Som uppvärmning fick eleverna först diskutera frågor som vad är en kränkning? Vad är trakasseri? Vad innebär civilkurage?

– Stopp! Varför? Man har civilkurage när man avbryter någon som gör något dumt, beskriver Lotta.

Eleverna får diskutera.

– Alla skulle egentligen kunna ha civilkurage, för alla vet egentligen vad som är rätt och fel, säger en elev. Men tillägger att det handlar mycket om självförtroende, att våga säga ifrån.

– Kränkning är att göra något som får någon annan att må dåligt, säger en annan elev.

– Ja, något som kan verka som en småsak kan få någon att må så dåligt att de inte ens kommer tillbaka till skolan, säger Lotta från Dramalogen.

– När man använder en jargong måste man vara helt säker på att den man pratar med är en nära vän som fattar jargongen , och tycker att det är okej, säger Lotta.

Dramalogerna spelade också upp scener där eleverna fick avbryta när de tyckte att någon av rollinnehavarna behandlades på ett dåligt sätt. Vad ville de ändra på? Hur kan de förändra scenerna? Dramalogerna uppmanade oss att tänka efter hur vi egentligen vill bli behandlade och hur vi ska behandla andra.

Ja, på Sannarp fortsätter vi vårt envisa arbete för allas rätt till lika behandling och hoppas att mötet med dramalogerna förändrar beteenden hos oss och ger oss lite mer styrka att säga ifrån när vi tycker något är fel.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Previous Story

Grattis Isac!

Next Story

Rapport från glömda delar av världen

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!