Sannarpselever debatterar

Våra superduktiga, engagerade och samhällsmedvetna elever Jihad Radjab Adel,  Öykü Özdemir och Emelie Skoog deltog i en webbsänd debatt med politiker. Debatten arrangerade av SVT Halland och politikerna de diskuterade med var Jennie Nilsson, (S) och Mari-Louise Wernersson (C). Debatten berörde jobb, bostäder och den allmänna situationen för ungdomar som ska ta steget ut i vuxenvärlden.

Emelie och Öyku tog upp oron för att inte hitta bostad när man ska studera vidare. Emelie står redan i kö för studentbostad i Uppsala, vilket kostar pengar. Öyku anser att det är viktigt att man kan få studielån och boende, alla måste ha chans att läsa vidare. Hon ser riskerna med klyftor i samhället ifall det inte finns ett rimligt sätt att klara av boendesituationen.

Jihad diskuterade hur samhället kommer att se ut ifall många jobb i framtiden kommer att utföras av robotar eller algoritmer.

”Robotar kan var bra, men vart går vinsten? Är det till stora företag istället för till människor som ska försörja sig? Robotarbete bra i fysiskt ansträngande arbeten. Om robotar gör jobben vad ska vi då sysselsätta oss med?”, var frågor han tog upp.

Se hela webbdebatten!

Här är inslag från SVT Hallands nyhetssändning.

 

 

Previous Story

Vi pratar om det

Default thumbnail
Next Story

IB-examinationerna har börjat

Latest from Allmänt