IB-programmets utställning av CAS-projekt

Igår visade IB-eleverna upp sina projekt som de har arbetat med i ämnet CAS. CAS står för Creativity, Activity and Service, där man alltså gör kreativa projekt, sportaktiviteter och någon sorts välgörenhet. Det är ganska fritt att välja vad man vill göra inom dessa tre grupper, men det ska leda till att man har lärt sig något.

IB:s mål är inte bara att ge en utbildning av riktigt hög kvalité, som öppnar dörrar till universitet i hela världen, utan också att man ska utvecklas som människa. Ämnet CAS är en del av det, men även ämnet TOK och den så kallade IB Learner Profile har som syfte att ge nya perspektiv på tillvaron.

På CAS-utställningen fick vi bland annat se elever som arbetat med att lära nyanlända att simma, ett samarbete med en skola i Senegal för att öka senegalelevernas kunskaper i engelska, en elev som utvecklat sin you-tube-kanal till att ha över 600 000 prenumeranter, konst, musikframträdanden, välgörenhetsarbete för flickors rätt till utbildning i södra Afrika, samt exempel på diverse utmanande sportaktiviteter som har utövats.

På besök hade vi också vår förvaltningschef och nämndsordförande.

Tack alla elever för era fina framföranden!

CAS-fair2019-1 CAS-fair2019-2 CAS-fair2019-3 IMG_0820 IMG_0823 IMG_0824 IMG_0826 IMG_0828 IMG_0829 IMG_0830 IMG_0835 IMG_0837 IMG_0838 IMG_0840 IMG_0841

Previous Story

Våga dröm!

Next Story

De som har gått IB tjänar mest tio år efter studenten

Latest from Allmänt

Alla hjärtans dag

14 februari och hela skolan sprudlar av kärlek, omtanke, vänskap och hjärtan. På hjärt-tavlan lämnar vi