Framtidens politiker?

Nu tar våra superduktiga elever strax plats i Ungdomens Riksdag. I hård konkurrens har Hampus, Mirko, Filippa, Ella, Maja, Anton och Emma lyckats skriva så bra motioner att de kvalificerade sig för uppgiften.

Årets tema är hur vi kan föra demokratin framåt. Maja och Mirkos motion handlar om att digitalisera valprocessen. De andras båda motioner syftar till att förenkla politiken genom digitala tjänster, så som till exempel appar. De vill också minska klyftan mellan de som vet mycket om politik och de som inte vet något alls.

Om det går bra i utskottsmötena kommer de också att få debattera sina motioner inför storpublik i kammaren.

– Nervöst, men det hade varit roligt, säger Mirko till Hallandsposten.

Lycka till!

Våra elever tar inte bara plats i Ungdomens riksdag, utan också i Hallandsposten.

Ungdomens-Riksdag-2020

Previous Story

IB-elevernas årliga utställning

Next Story

Fysik med musik och humor

Latest from Ekonomiprogrammet