IB-elevernas årliga utställning

Varje år ställer IB-eleverna ut sina projekt de har gjort i ämnet CAS – Creatvity, Activity, Service – för föräldrar, lärare och andra intresserade. Det är alltid en festlig stämning och det är med stolthet eleverna visar de olika saker de har gjort inom ämnet där bara fantasin sätter gränser för vad du kan göra.

– Just CAS är det roligaste med hela IB-programmet, säger Disa.

– Det är ett skolämne men det känns aldrig betungande, eftersom det är våra fritidsaktiviteter vi gör, säger Arita.

I CAS har du stor valmöjlighet att göra det du själv gillar att göra. Det ska vara något kreativt (Creativity), någon sportaktivitet (Activity) och något som du gör för någon annan (Service). Du kan välja att göra flera olika saker, eller ägna dig åt det du brukar göra. Om du till exempel sjunger i kör kan du absolut fortsätta med det, men du kan också prova på något som är helt nytt för dig. Kanske måla? Åka skidor? Börja yoga?

På utställningen fick vi bland annat se en av eleverna som har dansat. Med videoklipp visar hon de olika genrer hon har provat och även se exempel på dans med hennes helt egen koreografi.På det viset slår hon ihop sportaktiviteten dans med det kreativa i att göra egen koreografi.

Andrea visar upp hur hon har lärt sig koreanska. Hon har inte bara lärt sig om språket, utan också om den koreanska kulturen.

På scenen får vi se flera musikaliska framträdanden, både sång och instrumentalt.

I service är det många elever som har bakat och säljer sina verk för att tjäna in pengar till olika välgörenhetsändamål.

Cas 2020-sara

Cas 2020-andrea

Cas 2020-video-dans

Cas 2020-mohamad

Cas 2020-amira

 

Cas 2020-calle

 

Previous Story

IB ger dig inte bara djupa kunskaper

Next Story

Framtidens politiker?

Latest from Allmänt

Nanaseleverna i Stockholm

I förra veckan tog treorna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, tåget till Stockholm tillsammans med lärarna Måns