Vår elevvärd talar…

Johannes skriver veckobrev till eleverna varje torsdag genom vår interna kanal. Det här brevet tänkte jag dela med fler. Han är klok och vis, vår elevvärd. Inte konstigt att han är så omtyckt:

Fint väder, uppoffringar och försiktighet

Tjoooo Sannarpsgymnasiet 🤙
Vi är nu på dag #36 av distansundervisningen. Lite läskigt att se hur snabbt dagarna går. Vi har ett underbart väder, det påverkar i alla fall mitt humör till bättre! Jag känner mig lite piggare, lite gladare. Jag hoppas ni hittat tid att vara ute dessa soliga dagar? Ta chansen att plugga i solen och samla på er lite vitamin D, ska ju vara väldigt bra emot diverse olika virus, som Covid-19 (eyeroll) .
Idag skulle jag rest till Grekland en vecka och firat födelsedag och bröllopsdag med familjen, men som så mycket annat krossar denna pandemi våra planer gång på gång.
Men min inställda resa är ju ingenting i jämförelse med studenten, som jag förstår att våra treor känner frustration över att den traditionella studentavslutningen ställs in.
Jag känner också stor besvikelse, tro mig. Detta är dagen då vi i personalen tar farväl och önskar lycka till alla er som skall ut i världen efter era tre år här. Det är en dag som vi ser fram emot hela året och planerar för.
Men eran student är inte förstörd, den är unik. Nej, ni kommer inte få springa ut ifrån skolan, som varenda klass gjord genom tiderna. Ni kommer vara ”the odd one out”, studenten ingen glömmer. Er student går till historien. Det är skittrist att inte göra det traditionella, jag vet. Men detta betyder inte att ni inte firas av era nära och kära, det betyder bara att inget firande sker på skolan.
Vi på Sannarpsgymnasiet vill absolut inte missa ett firande med er, vi har haft er i 3 år under vårat tak. Ni elever kommer oss nära under er tid här och ni påverkar oss minst lika mycket som vi påverkar er. Vi lär oss av er också, även om ni inte alltid tror det. Hur det blir med flak-åkning, balen och det övriga firandet är utanför våra händer, men själva studenten (om även digital) vill vi göra vad vi kan.
Skolavslutningen för ettorna och tvåorna kommer inte heller firas på skolorna, det är också ett bakslag för oss alla, det är viktigt att få ett ”avslut” för att påbörja det nya läsåret. Men vi får som sagt ha en ”icke-traditionell avslutning” där med.
Jag hoppas verkligen denna pandemi går över så fort som möjligt, så att vi kan återgå till det ”normala”, men vad är normalt efter detta? Det kan bara framtiden utvisa.
Nej, vet ni vad, vi får se det lilla positiva omkring oss. Fint väder just nu, så passa på att ta er ut som sagt, men i försiktighet. Vi vill inte sprida detta virus mer än det görs. Håll er till de riktlinjer vi fått och ta hand om varandra, stötta varandra och peppa varandra.
Vi har fortfarande den sista sträckan framför oss detta läsåret, låt inte pandemin göra den minnesvärd för allt som ställs in, utan för allt vi klarar, allt vi tillsammans kommer över och blir starkare av 💪
Miss you guys, glöm inte att ni kan höra av till er mig, elevhälsan och pedagoger på Teams eller telefon 🤙 Ni stör aldrig!
Jontelicious out 🤗
johannes-april2020
IMG_4644
Previous Story

Kom igen! Nu fixar vi det här!

Default thumbnail
Next Story

Vi finns här!

Latest from Allmänt