Kom igen! Nu fixar vi det här!

Det här är såååå tråkigt. Att vara här på skolan utan elever. Och veta att många kämpar själva hemma och egentligen verkligen behöver, och vill!, vara nära sina lärare. Fjärrundervisning med Teams och tekniska hjälpmedel är självklart räddningen. Vi kör våra lektioner enligt schema! Men inget går upp mot det fysiska mötet. Alla lärare gör vad de kan men känner sig ändå otillräckliga.

Det är förstås särskilt tråkigt för elever som ska ta studenten…nu när inget blir som vanligt. Klänningar är inköpta, mössor likaså, festen är planerad… Det är klart man tappar sugen…

Nu hoppas vi att eleverna verkligen tar all hjälp de kan få för att behålla motivationen, och mota bort alla distraktioner. Vi hjälper till här från skolan, men vi hoppas också på hjälp hemifrån. Hur kan föräldrar eller andra anhöriga se till att eleverna kommer till sina lektioner, stannar vid sina lektioner och inte plötsligt tycker att de också hinner öppna dörren för hantverkarna mitt i en lektion? Det funkar inte. Jobbet måste göras. Lektionerna pågår som vanligt, och närvaro är en förutsättning för att nå resultat. Precis som vanligt, men ändå väldigt ovanligt.

Kom igen! Vi måste hjälpas åt.

Amer-Anna-gör-film-april2020
Amer och Anna ska bli mentorer för IM20. Vi gör en lite film till blivande elever som inte kan komma hit och besöka oss, så att de kan se lite hur det ser ut.
johannes-april2020
Johannes jobbar med att stötta elever och stötta lärare i den digitala undervisningen.

susanne-undervisar-april2020

Default thumbnail
Previous Story

Tack för uppmuntrande ord!

Next Story

Vår elevvärd talar...

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!