Felicia cyklar mot toppen

Målbilden är klar för Felicia Bengtsson i NA19A. Det är kanske därför hon klarar alla timmars träning? Felicia är cyklisten som siktar på pallplats på junior-EM.

– Ja, och sedan gärna på VM också, säger Felicia.

Alla tävlingar förra året var inställda, likaså träningsläger. Men tillsammans med sin tränare Klas, som håller till i Göteborg, har hon ändå planen klar.

– Klas och jag har daglig kontakt. Han kollar alla mina träningsvärden varje dag och ser till att det går åt rätt håll.

Felicia går naturvetenskapligt program på Sannarpsgymnasiet och har lagt till idrottsprofilen Crosstraining till sin utbildning.

– Det funkar jättebra och gör att jag slipper ha all träning efter skolan.

Att gå cykelgymnasium på en annan ort var inget för Felicia när hon gick i nian och skulle välja utbildning.

– Nej, jag kände varken att Falun eller Skara passade mig. Då hade jag också min tränare här i Halmstad och jag tyckte att Crosstraining på Sannarp skulle bli perfekt.

Under lektionerna i Crosstraining kör Felicia sina cykelträningspass eller sina fyspass, allt i ett samarbete mellan hennes egen tränare och Sannarps lärare Tobias som har crosstrainingsgruppen. De som går på Crosstrainingen har alla ett individuellt upplägg som passar just deras idrott och träning.

Felicia gillar sammanhållningen i gruppen. Annars tränar hon ju mycket själv. Därför blir det extra roligt att vara i en grupp där många idrottsutövare, från olika sporter, samlas.

– Jag är väldigt social och så. Det är en bra stämning i gruppen och det är roligt att se hur andra tränar, säger Felicia.

Nu ser Felicia fram emot att så småningom träffa laget hon tillhör – Team Rytger i Danmark.

– Gränserna är stängda så jag missade senaste lägret.

I mars är det en stor tävling i Italien, då det äntligen blir dags att mäta sig mot andra. Vi på Sannarpsgymnasiet håller tummarna för att tävlingen blir av! Och, självklart, önskar vi Felicia stort lycka till!

Felicia Bengtsson
Felicia Bengtsson

MicrosoftTeams-image (5) MicrosoftTeams-image (6)

 

Previous Story

Ekonomieleverna kommer ta rätt beslut!

Next Story

BF och fotboll - perfekta kombinationen för Hanna

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!