BF och fotboll – perfekta kombinationen för Hanna

/

På barn- och fritidsprogrammet händer alltid något kul. Hanna gick i BF16 och uppskattar utbildningen och det hon fick lära sig under sina tre år på Sannarpsgymnasiet.

– Det roligaste med BF var att det var så mycket variation, säger Hanna som tog studenten 2019.

Den stora variationen på BF beror dels på att eleverna har praktik som varvas med att de läser vanliga ämnen som svenska och matematik. Men det beror också på att lärarna på programmet ser till att mycket av undervisningen kopplas till saker som händer utanför skolan. Till exempel får eleverna på fritidsinriktningen gå poollivräddarutbildning, de som går den pedagogiska inriktningen är engagerade i en öppen förskola och BF-elever deltar i projekt på 035. Ja, det händer hela tiden nya saker på BF.

En annan sak som Hanna också tycker är bra med BF är att man får en yrkestitel och kan börja jobba direkt efter gymnasiet.

– Just nu jobbar jag på Nordalas Förskola och har varit där drygt 1 år, som långvikarie, säger Hanna.

Hon trivs jättebra som barnskötare.

– Det är ett väldigt socialt jobb där du knyter många olika slags kontakter. Samt att man får tillbringa dagarna med massa underbara ungar, säger Hanna.

På BF brukar också sammanhållningen bli väldigt stark. Eleverna har hemklassrum och lärarna jobbar väldigt tight ihop med varandra och sina elever.

– Jag trivdes jättebra med lärarna och klasskamraterna vilket såklart gjorde BF och gymnasieåren roligare, säger Hanna.

Hanna gick också Nationell Idrottsutbildning i fotboll tillsammans med barn- och fritidsprogrammet. Fotbollsintresset hänger i och Hanna spelar nu i HBK.

Hanna-C-bf

Hanna-C-fotboll

Previous Story

Felicia cyklar mot toppen

Default thumbnail
Next Story

Läs skoltidningen!

Latest from Allmänt