Valmöjligheten är ett viktigt argument för att gå barn- och fritidsprogrammet

/

Med jobb på PDL Halmstad (Halmstads Padelcenter) blickar en nöjd Johan Landén tillbaka på sin utbildning på barn- och fritidsprogrammet  på Sannarpsgymnasiet.

– Att gå BF var roligt, lärorikt och har gett mig insyn inom flera olika yrken. Skolan är också bra och vi hade bra lärare, säger Johan som tog studenten våren 2020.

Johan gick barn- och fritidsprogrammets fritidsinriktning i kombination med fotboll. Att kunna spela fotboll på skoltid tycker Johan var ett stort plus. Med sitt fotbollsintresse hade Johan redan före gymnasiet en viss insikt om kost, träning och hälsa, men med åren på Sannarp ökade kunskapen.

– Jag fick en bredare syn på pedagogik och hälsa. Det kommer jag ha nytta av i mina framtida studier.

Plugga vidare är något Johan tänker att han ska göra så småningom. Men med kunskaper inom idrott, hälsa och pedagogik trivs han just nu på jobbet. På PDL Halmstad har Johan hand om bokningar, säljer, håller ordning, tar hand om aktiviteter och möter kunder.

– Från utbildningen tar jag nog allra mest med mig det jag lärde mig inom de pedagogiska ämnena, som hur man möter kunder och elever, säger Johan.

Att man efter att ha gått BF både kan få jobb inom flera olika yrkesområden, men också möjlighet att plugga vidare tycker Johan är ett viktigt argument för att välja just BF.  Men Johan gillar också variationen på BF, med både praktik och vanliga, teoretiska, ämnen. Praktiken, Arbetsplatsförlagt Lärande,  gjorde på Halmstad Arena Bad och på Haverdals byskola och den blev därmed också varierad.

Viktigast av allt är ändå att man trivs under sina tre år på gymnasiet.

– På Sannarp fick jag vänner som jag fortfarande träffar, säger Johan.

Johan Landen

Previous Story

Musik och skola i skön harmoni

Next Story

Show, plugg och tränarkarriär - livet efter gymnasiet för Tilde

Latest from Allmänt

Alla hjärtans dag

14 februari och hela skolan sprudlar av kärlek, omtanke, vänskap och hjärtan. På hjärt-tavlan lämnar vi