Ekonomiettor lär sig säga ifrån!

/

Att säga till när man hör eller ser våld och kränkningar kräver mod. I det nystartade projektet MVP lär sig elever och lärare att ta ansvar och säga ifrån.

Ekonomiprogrammet är först ut i projektet MVP – Mentors In Violence Prevention på Sannarpsgymnasiet.

MVP är en väletablerad metod som förebygger kränkningar och våld. Metoden ger eleverna en förståelse för vad våld kan vara. De kommer också jobba med könsnormer och se att kön spelar roll i hur våldet ser ut. Målet är att vi alla ska våga vara aktiva och säga ifrån när vi ser eller hör något som inte är rätt!

Senare kommer projektet även involvera skolans andra program, Halmstads övriga kommunala gymnasieskolor och också i kommunens idrottsföreningar.

 – Det känns väldigt roligt att vi äntligen har haft den första introduktionen för eleverna, säger Emma Silvandersson som är projektledare och idrottslärare på Sannarp.
 – Det är ett viktigt arbete att förebygga våld och kunna arbeta mot en bättre miljö, både för elever och lärare, säger Emma.Emma.

Projektet MVP passar bra in i det arbetet vi ständigt gör på Sannarpsgymnasiet, som rör frågor om mänskliga rättigheter. Det är något som är en självklarhet, men också det som det innebär att vara en certifierad FN-skola som vi är. Som Halmstads största idrottsgymnasium fortsätter samarbetet med kommunens idrottsföreningar, nu även med MVP-ingrediensen.

 

EK20B

MicrosoftTeams-image (1)

Previous Story

Tur att vi har LIU-fotboll!

Next Story

Familjen Almander på Sannarpsgymnasiet

Latest from Allmänt

Nanaseleverna i Stockholm

I förra veckan tog treorna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, tåget till Stockholm tillsammans med lärarna Måns