Tur att vi har LIU-fotboll!

/

Sannarpsgymnasiet erbjuder ju Nationell Idrottsutbildning, NIU, i bland annat fotboll. Men om man inte är en av de antagna till NIU är det faktiskt inte hela världen. Sannarp erbjuder ju också LIU, den lokala idrottsutbildningen. Till LIU kan alla söka som gillar att idrotta. I LIU-fotboll bör man dock vara aktiv i en förening för att det ska fungera.

Några som går LIU-fotboll och är väldigt aktiva fotbollsspelare är Lucas och Hugo i EK19B. De sökte NIU, men blev inte antagna.

– Både jag och Hugo var typ en och fyrtio långa när vi gick i nian, säger Lucas och skrattar.

Ja, det hade troligen sett annorlunda ut om de hade fått söka senare. Båda har dock tagit sin revansch genom att nu vara ordinarie i HBK:s U19-trupp.

– Det bästa med LIU är man får spela fotboll, säger Hugo.

Båda tycker att alternativet LIU är okej, även om de hade föredragit NIU. Träningsupplägget är ungefär detsamma på NIU och LIU när man går i ettan och tvåan, men under sista året på gymnasiet får man nöja sig med träning i sin egen klubb när man går LIU.

Lucas och Hugo hade gärna fortsatt med fotbollen även i trean. De inser dock att marknadsföringskursen som de får istället på ekonomiprogrammet kan vara användbar när man senare ska plugga vidare.

 – Vi har fri alltid fri tillgång till gymmet här på skolan, och det är bra!, säger killarna.
Den 22 april genomförde vi uttagningar till NIU-fotboll. Dessa brukar vi ha under hösten, men i år satte pandemin stopp för det. Ungefär 40 förväntansfulla fotbollsspelare och blivande sannarpselever samlades på konstgräset vid Halmstad Arena. Nu väntar de på besked om de blir antagna till de begränsade antal platserna som Sannarpsgymnasiet kan erbjuda. Om inte – så ses vi på LIU istället.
Lucas och Hugo
Previous Story

Show, plugg och tränarkarriär - livet efter gymnasiet för Tilde

Next Story

Ekonomiettor lär sig säga ifrån!

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!