Charlie Widing till EM!

/

Charlie Widing i EK19A flyttade till Halmstad för att satsa på pingisen. Nu är han uttagen att representera Sverige i bordtennis-EM i Kroatien den 18 juli!

Charlie vann förra årets EM-kval, och kom tvåa i årets. Därför hade han på känn att han kunde vara en av dem som skulle få representera Sverige under årets Europamästerskap.

– Ja, jag hoppades att jag skulle få vara en av de minst fyra de utser, säger Charlie som spelat bordtennis sedan har var tio år.

– Jag höll på med hockey först, men när jag var tretton valde jag bort hockeyn för att satsa på pingis, säger Charlie.

Charlie kommer från en sportig familj, där idrott alltid varit en självklarhet. Resten av den sportiga familjen blev kvar i Jönköping när Charlie flyttade till Halmstad för att gå NIU, Nationell Idrottsutbildning, på Sannarpsgymnasiet och satsa på pingisen.

– Det finns bättre möjligheter här i Halmstad, säger Charlie.

Charlie kände inte sina tränare i Halmstads Bortennisklubb, Fredrik Håkansson och Ulf ”Tickan” Carlsson, när han flyttade hit, men det har funkat bra direkt. Fredrik och Ulf är också tränare på skolans NIU, något som Charlie tycker är bra.

– Det är bra att de har koll på en, säger Charlie.

Nu tränar Charlie cirka åtta pingispass i veckan, som är upp till två och en halv timme långa, samt minst tre gympass i veckan. Till det tillkommer tävlingar på helgen. Träning och tävling som alltså har gett resultat.

Men det är inte bara träningen han får på NIU-bordtennis som Charlie gillar, han gillar också vår skola.

– Sannarp är bra ifall man vill satsa på sin idrott. Lärarna hjälper en ifall man har varit borta på tävling, säger Charlie.

Charlie har tävlat i stora internationella tävlingar förut, till exempel en i Örebro där spelare från hela världen var samlade. Där kom han till åttondelsfinal.

– Jag förlorade i skiljeset mot en spelare från Australien då.

Deltagandet i EM blir dock den största tävlingen hittills för Charlie, och vi önskar honom stort lycka till!

MicrosoftTeams-image (7) MicrosoftTeams-image (8)

Previous Story

Skoltidningens sista nummer

Default thumbnail
Next Story

Länkar till studenternas utspring

Latest from Allmänt

Fotbollströjefredag!

Idag har vi fotbollströjor på oss! I en manifestation i kampen mot barncancer klär sig supportrar