Fystester tillsammans med Högskolan i Halmstad för NIU-elever

I måndags gjorde eleverna på våra idrottsutbildningar fystester i samarbete med Högskolan i Halmstad. Fystesterna genomförs för att ta reda på idrottarens svagheter och styrkor, för att på så sätt kunna lägga upp individens fortsatta träningen på mest lämpligt sätt.

På måndagsmorgonen samlades NIU-eleverna på badminton, bordtennis, friidrott, simning och handboll för att tillsammans med ledare från avdelningen för hälsa och idrott på Halmstad Högskola utföra fystester.

Ena testet bestod av tre olika sorters hopp. Ett av hoppen utfördes helt utan att använda armarna för att mäta musklernas explosivitet. Ett annat hopp mätte istället elasticiteten, medan det tredje mätte idrottarens teknik i hoppet.

I det andra testet mättes elevernas hastighet när de sprang. Hastigheten mättes efter 10, 20 respektive 30 meter för att ta reda på idrottarens start- respektive topphastighet.

Självklart beror de olika resultaten på vilken idrott man håller på med. Några behöver träna explosivitet, medan andra kanske behöver fokusera på elasticitet, beroende på vilken idrott man ska utföra.

Nu analyseras resultaten och elevernas träningsplaner läggs upp bland annat efter detta.

Eleverna på NIU-fotboll kommer också att utföra dessa tester vid ett senare tillfälle.

högskolan-1 högskolan-2 högskolan-3 högskolan-4 högskolan-5 högskolan-6 högskolan-7 högskolan-8 högskolan-9 högskolan-10

Previous Story

Stadsplanering pågår

Next Story

NIU-bordtennisspelaren Anja gör succé på TikTok

Latest from Allmänt

Nanaseleverna i Stockholm

I förra veckan tog treorna på naturvetenskapsprogrammets samhällsinriktning, NANAS, tåget till Stockholm tillsammans med lärarna Måns