Sara Olsson berättar om hur det är att gå natur med idrottsprofil

/

Sara Olsson tog studenten 2017. Nu, som läkarstudent, blickar hon tillbaka på sin tid på Sannarp där hon gick naturvetenskapsprogrammet tillsammans med idrottsprofilen NIU-handboll.

”För mig var tiden på Sannarpsgymnasiet en otroligt rolig och lärorik tid! Eftersom jag gick NIU-handboll fick jag möjligheten att få professionell hjälp för min utveckling i sporten under skoltid! NIU gjorde det lättare att hinna med all den träning jag ville få in, men möjliggjorde också att jag samtidigt kunde få den utbildningen jag ville ha!

Framförallt så gav det mig mer flexibilitet för studierna. Lärarna var exempelvis väldigt uppmärksamma och tillmötesgående om man  skulle iväg på en cup eller ett träningsläger som krockade med ett prov. Då kunde jag till exempel få gjort det tidigare.

För mig passade det också bra eftersom jag tyckte att det blev lättare att fokusera under resten av dagen om man hade haft träningen på morgonen!

När jag började universitetet var jag otroligt glad över att jag hade fått all den förkunskapen som krävdes för att kunna hänga med på universitetet samtidigt som jag hade en otroligt rolig gymnasietid och kunde satsa fullt ut på handbollen!”

Sara Olsson
Läkarstuderande, termin 7, Göteborgs Universitet

MicrosoftTeams-image (26)

Previous Story

Olof: "Glöm allt glamour och glitter, för det bästa med Paris är folket."

Next Story

Årets Minister för en dag

Latest from Allmänt

STUDENT 2024

Stort grattis önskar vi alla våra fina studenter! Ni kommer flyga perfekt!